Etter at jeg fikk meg en fryseboks for fire år siden har jeg ikke kjøpt brød en eneste gang. Jeg synes de butikkjøpte brødene er for søte, selv de som skal være både grove og sunne. I dag hadde jeg en fridag og benyttet anledningen til å bake litt for å ha i fryseren. Denne oppskriften har jeg kommet fram til selv etter en del prøving og feiling. Derfor deler jeg den på bloggen.
Du trenger:
Siktet hvetemel - 6 dl
Grovt sammalt hvetemel - 4 dl (Kan erstattes eller blandes med andre mel/gryn/frøtyper)
Gjær - en pakke tørrgjær
Salt - 1 ts.
Melk - 5 dl
Olivenolje - ca 4 ss
-Bland alt det tørre i en bakebolle
-Varm melk og olje i kasserollen. Den skal varmes opp til kroppstemperatur. Når du tar i melken, skal du ikke kunne kjenne den.
-Bland alt og kna sammen med hendene. Spe eventuelt på med litt hvetemel for å få en smidig deig.
-La deigen heve under et håndkle eller tilsvarende i 20 minutter (Jeg pleier å forkorte det hvis jeg eller noen av mine bakevenner har dårlig tid)
-Del deigen inn i 8-9 deler, form dem slik du vil ha dem, la dem heve på stekeplata med et håndkle over i ca 20 minutter (kan både forkortes og forlenges)
Stek midt i ovnen, på 200 grader i ca 13 minutter.
Dette utstyret trenger du:
kasserolle, bakebolle, litermål, grytekluter, håndkle, vaskefille, stekebrett og bakepapir
Knadd deig, klar for heving
Deig som hever under lokk
Horn, klar til å heves
Stek midterst i ovnen på 200 grader i ca 13 minutter
Ferdig resultat. Hvem trenger godterier nå? Min personlige påleggsfavoritt er ekte geitost eller fiskepudding (Østebø) og gulrøtter. :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar