Ferdig stekt fiskegrateng! |
Her er oppskriften:
Dette trenger du: Melk, margarin, hvetemel, salt, torsk, eventuelt annen mager kokefisk og egg.
Saus:
7,5 dl melk
50 gram margarin
3 ss. hvetemel (evt. potetmel)?
3 egg
Salt
* Ha margarinen og litt av melken oppi en gryte med god bunn.
* Kok opp melk og margarin under stadig omrøring. Når det koker tilsettes melet. Rør fortsatt.
* Spe på med resten av melken. La det koke opp igjen. Det skal koke i ti minutter.
* Hell sausen gjennom ei sil og oppi ei lasagneform. Personlig klarer jeg ikke å unngå klumper men det gjør ingenting så lenge sausen blir silt.
* Smak til med salt
* Skill eggeplommene fra eggehvitene. Begynn med å vispe plommene i en mikser.
* Rør eggeplommene inn i sausen.
Fisk:
* Kok opp vann i en gryte.
* Tilsett ønsket mengde torsk. (Jeg pleier å koke 400-600 gram). Ha litt salt i vannet. La fisken trekke/småkoke i 10 minutter.
* Når fisken er ferdig kokt skal den løsne lett fra beinet. Rens fisken for eventuelle bein og ha i sammen med sausen og eggeplommen.
Til slutt:
* Visp eggehvitene i en mikser og rør forsiktig inn i blandingen. Smak til med salt.
* Stek midt i ovnen på 225 grader i en halv time.
Tips 1:
* Strø gjerne litt kavring på toppen av gratengen for å få ei sprø skorpe.
* Server sammen med raspede gulrøtter og kokte poteter.
* Hvis du ikke vil lage grateng, kan denne sausen fint brukes til fiskeboller eller pølser.
Spørsmål fra meg til deg:
* Har noen prøvd å erstatte hvetemel med potetmel, eventuelt annet glutenfritt mel? Hvordan blir sausen da?
* Noen som har et tips om hvordan man kan lage hvit saus uten klumper?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar