Har du potetrester liggende fra i fjor, er det ingen poeng i å kaste dem ennå. Skrell dem, mos dem med en moser eller kna dem med en gaffel, bland i litt melk slik at det blir en grøtete røre, så har du potetmos! Eller lag potetmos av pose. Personlig liker jeg best å lage fra bunnen av. Da blir den både sunnere og bedre. Det er ikke noe særlig mer arbeid uansett.
Dette trenger du for ca tre porsjoner:
Potetmos - 1 pose eller av ca 6 middels store poteter)
Kjøttdeig/karbonadedeig - 1 pakke
Gulroter - 2 store
Revet gulost
Lag potetmos
Stek kjøttdeig
Rasp ost
Kutt gulrøter
Bland alt godt sammen i ei lasagneform
Riv ost og dryss på toppen
Stekes i ca 200 grader i 20-30 minutter, alt etter hvor godt stekt du vil ha osten
Ferdig potetrett, klar til å spises. Minner litt om mousaka, bare mye bedre :) |
Hei og godt nyttår! Den retten heter visst shephards pai, og smaker veldig godt! Lenge siden vi har hatt det nå... Kanskje på tide :) Jeg er forresten vandt med å lage tomatsaus på kjøttdeigen. Gulerøttene gjør retten ekstra god :)
SvarSlettGodt nytt år! Så da har den et navn altså! Tomatsaus i denne retten har jeg aldri prøvd. Takk for tipset :)
SvarSlett