Følgere

fredag 12. september 2014

Babysokker som faktisk henger på!

Ja, du leste riktig! Da Aleksandra ble født, fikk hun blant annet noen sokker i gave av tante Vigdis. De fleste sokkene hang godt på i begynnelsen men da hun begynte å bevege seg mer og mer, falt alt av. Men ikke disse! Jeg vet ikke om det var akkurat slik hun strikket dem men jeg har forsøkt å strikke så likt som mulig. Har bare økt med tre masker og noen omganger på risten etter hvert som hun har vokst. Disse sokkene passer til babyer mellom seks og ni måneder. Nå er hun snart ti måneder og de begynner å bli litt for små for henne. Nå har vi gått over til anti skli sokker om dagen, slik at hun får bedre tak når hun går og krabber. Når hun sover eller sitter i vogn, bruker hun fortsatt strikkesokkene.
Ferdige sokker, strikket av 100% merinoull, kjøpt på Europris. Vet ikke helt pinnetykkelsen. Garnet er litt tynt, så da er pinnene det også!

Leggen:
* Legg opp 40 masker med farge A.
* Strikk 50 omganger rett. Skift til farge B på 50. omgang.
* Strikk en omgang hvor du fordeler maskene på tre pinner. Første pinne skal ha 15 masker, andre pinne 10 masker og tredje pinne 15 masker. Nå er du klar for å strikke risten og lengden på foten. Da skal du bare strikke videre på den midterste pinnen (den med ti masker). Masken på sidepinnene skal ikke strikkes videre på ei stund ennå!)

Rist/lengde:
Begynn alle omgangene med å ta tråden du strikker med bak og rundt pinnen som er nærmest den midterste pinnen. PS: Bildet under viser hvordan du tvinner tråden for å få ekstra masker men det er ikke sokker jeg strikker på dette bildet!



* Strikk 36 omganger på midterste pinne. (Sidepinnene skal altså økes med 18 masker hver!) Så er risten ferdig og du er klar for å strikke sidene på foten og der tærne skal være.

Sidene på foten:
* Strikk først ut den ene sidepinnen. Deretter strikker du ca. 12 omganger med alle pinnene. Da er du klar for å strikke sålen.

Sålen:
* Strikk først ut midterste pinnen. Nå skal du bare strikke på midterste pinnen. Slutt hver omgang med å strikke nærmeste maske over på nærmeste sidepinnen over til midterste pinnen. fell ei maske.
* Når det er fem masker igjen på hver sidepinne, strikker du ut ene sidepinnen og feller. Sys sammen på rettsiden, bak på helen og oppover.

Hvis du ser godt på dette bildet, ser du at rillene på sålen står 90 grader i forhold til rillene på sidene.
Brett gjerne øverste delen litt ned når den brukes.

Her kan du se hvor sokkene er sydd sammen.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar