Følgere

fredag 20. januar 2017

Sjokoladeformasj

Denne uken har jeg vært kreativ på kjøkkenet. Jeg har blant annet komponert en sjokoladefromasj som var veldig god! Her er oppskriften:

200 gram kokesjokolade (jeg bruker Eldorado).
2 egg
2 plater gelatin
En pakke (ca. 3 dl) kremfløte

* Legg gelantinplatene i kaldt vann i minst fem minutter.
* Smelt kokesjokoladekan på stekeplata. Skal ikke koke.
* Ha eggene i sjokoladelandingen, ett om gangen. Rør godt slik at alt blandes.
* Visp kremfløte for hånd. Den skal være luftig uten å være stivpisket.
* Press vannet av gelantinplatene og legg dem oppi en lukket sjokoladeblanding. Rør godt til de løser seg opp.
* Visp litt sjokolade om gangen sammen med fløten. Rør godt med vispen slik at alt blander seg godt.
* Ha blandingen i serveringsskål og sett i kjøleskapet. La det stå der noen timer.

Tips:
Lag vaniljesaus til. Min favoritt står i Haugesund husmorskoles kokebok.
Fyll gjerne fromasjen med din yndlingssjokolade, godterier eller bananer.

GOD HELG! :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar