Følgere

mandag 26. september 2016

Fine rundstykker/baguetter

Ingenting er som nybakte rundstykker med frossent bringebærsyltetøy fra Nora. Det SMAKER faktisk likt som hjemmelaget. Disse rundstykkene er kjempegode. Og de kan formes på mange forskjellige måter, for eksempel som loff, baguetter eller rundstykke. Jeg foretrekker å lage dem som baguetter eller rundstykker, for da blir steketiden kortere. Denne oppskriften gir 24 rundstykker/små baguetter eller to loff.

Dette trenger du:

En pakke tørrgjær
14 dl. Hvetemel- men må spe på mer etter hvert
2 ts. salt
2 eggeplommer
7 dl. Melk
4 ss. Olivenolje

Eventuelt til pensling:
Valmuefrø
Eggehvite

Bland gjær, hvetemel og salt.
Varm opp melk og olje til kroppstemperatur.
Skill eggene og tilsett eggeplommer.
Bland alt sammen i ei bakebolle. Spe på med hvetemel. Deigen skal være myk og lett å arbeide med.
Heves i 45 minutter.
Form deigen etter eget ønske.
Heves i 10 minutter, eller til ovnen er ferdig varmet.
Pensle eventuelt med eggehviter, ha på valmuefrø.
Stek midt i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar