Følgere

torsdag 22. september 2016

Sjokolademuffins

Her i huset har vi en baby som snart blir ettåring og en toåring som snart blir treåring. Toåringen har forstått at hun snart er tre år og gleder seg veldig til selskapet om to måneder! I går ville hun ikke gå i barnehagen: Hun ville fylle året, og så ville hun bake. Jeg fikk henne med ut døren til slutt ved å si at vi kunne bake senere, når hun hadde kommet hjem fra barnehagen. Og når man lover, må man holde. Jeg bladde gjennom den fillete kokeboka, så fant jeg noe som jeg ikke hverken har bakt eller smakt siden midten på 90- tallet. Og de smakte akkurat like godt i dag som i gamle dager!

125 gram margarin
125 gram (1/4. dl.) Sukker
2 egg
175 gram (3 dl.) Hvetemel
3 spiseskjeer kakao
2 teskjeer bakepulver
1 dl. Melk eller kaffe

Eventuelt til pynt: 50 gram hakket kokesjokolade

Rør smør og sukker hvitt med en mikser
Ha i eggene. Ett om gangen
Mel, kakao og bakepulver blandes og siktes i smørkremen. Bland godt!
Melken eller kaffen røres inn til slutt.

Fordel røren i muffinsformer. Det blir ca. 18 mellomstore muffins
Stek midt i ovnen på ca. 175 grader i 10 minutter
Dryss hakket sjokolade over muffinsene mens de fortsatt er varme

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar