Følgere

søndag 3. juni 2012

Sjokoladekake

I dag har jeg bakt sjokoladekake. Den jeg bakte i dag blir veldig lav, derfor dobler jeg av og til porsjonen, deler den i to og fyller den med vaniljekrem og kuttede bananer. Oppskriften jeg legger ut her er til ei lav kake. Dette trenger du:

100 gram margarin
2 egg           
1,5 dl. sukker
2 ss. kakao
1 ts. vaniljesukker
3 dl. hvetemel
1,5 ts. bakepulver
1 dl. melk


Slik gjør du: Smelt margarin i ei gryte på plata.
Visp egg og sukker til eggedosis.
Bland hvetemel, kakao, vaniljesukker og bakepulver. visp forsiktig litt og litt sammen med eggedosisen, vekselvis med smeltet, avkjølt margarin. (Over vises ingrediensene som trengs i kakedeigen)

 
Smør ei kakeform og ta deigen over i den. Stek på 175 grader i 30 minutter på midterste rille. (Dobles porsjonen kan det være kaka trenger noe lenger steketid)


I mens kaka står i ovnen er det smart å lage sjokoladekrem. Begynn rett før du tar kaka ut eller rett etter du har tatt den ut. Det er alltid lettest å smøre varm krem utover ei varm kake, ellers stivner kremen og blir håpløs å smøre ut. Dette trenger du:

50 g. margarin
3 dl. melis
3 ss. kakao
2 ss. melk

Bland alt sammen i ei gryte og varm opp på svak varme under omrøring. Det er viktig at kremen bare smelter, ikke koker.


Når du tror kaka er stekt, stikker du ei teskje ned i midten og tar opp igjen. Hvis det ikke er noe flytende på teskjeen, er kaka ferdig og du kan smøre på kremen og eventuelt pynte med nonstop. Over vises det ferdige resultatet.

Gratulerer med dagen, Lucy :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar