Følgere

mandag 25. juni 2012

Sunn, 100% hjemmelaget pizza

Nå er det ei stund siden jeg la ut noe her. Har hatt en del å gjøre både på jobb og privat men nå er det ferie og jeg har GOD tid, i hvertfall på formiddagen :)

Hvem er det som sier at pizza ikke er sunt? Lager du den fra bunnen av, kan du selv bestemme hvor sunn den skal være. Litt grovt mel i bunnen gir en ekstra fyldig smak og bedre metthetsfølelse. Jeg har mye grønnsaker i pizzaen, lager gjerne dobbel porsjon og fryser ned slik at vi har lettvint mat på travle dager.


Dette trenger du for å lage deigen: Sammalt grovt hvetemel, siktet hvetemel, salt, gjær, vann og olivenolje. Bland gjerne inn rester av andre melrester enn det som vises her.


Dette trenger du for å lage fyllet: Ost, karbonadedeig eller kjøttdeig og tomatpurre. Her ser du mine favorittmerker men du kan selvsagt velge selv hvilke du kjøper, det ene er ikke nødvendigvis bedre enn det andre

.
Tupperware grønnsaksmoser. Grining over løk er hevrved historie!

For å få en ekstra sunn og saftig pizza er det smart å mose grønnsaker. Dersom du ikke liker grønnsaker i pizza, synes det er stress å kutte opp, begynner å grine av løken eller har andre patetiske unnskyldninger for å droppe grønnsakene, anbefaler jeg denne tupperware grønnsaksmoseren. (På bildet rett over) Grovhakk grønnsakene, sett lokket på og dra i snora til bitene er små nok. Altså: Ikke særlig mer komplisert enn å gå på do! Jaja, nok reklame, her kommer oppskriften. Dette trenger du:


Pizzabunn:

Siktet hvetemel - 6 dl
Sammalt hvete, grov
eventuelt andre sunne melrester - 1 dl
Tørrgjær - 1 pakke
Salt - 1 ts

Vann - 3 dl
Olivenolje - 2 ss

* Bland det tørre
* Ta vann og olje i en kasserolle. varm opp til kroppstemperatur
* Kna sammen alt i ei bakebolle. La deigen heve i ca en halv time
* Finn fram to ovnspanner og legg bakeark på dem. Del deigen i to og legg et emne på hver. Kjevle ut bunnen.


Fyll:
(kan lages mens pizzabunnen står til heving)

400 g. kjøttdeig eller karbonadedeig
1 boks tomatpurre
Grønnsaker etter eget ønske
Revet ost

* Brun kjøttdeigen eller karbonadedeigen.
* Ha boksen med tomatpurre over kjøttdeigen/karbonadedeigen. Fyll boksen full med vann en gang og tøm over. Bland godt.
* Hakk opp grønnsaker og bland sammen med resten.
* Rasp ost. Mengden bestemmer du selv.


Fordel fyllet på de to pizzabunnene. Strø ost på toppen. Stek en om gangen midt i ovnen på 200 grader i 15 minutter.



Ferdig stekt pizza. Kom og spis!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar